Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Gasztro-Blog

Kötetlen írások és véleménycserék étteremvezetőknek arról, hogy miként lehet az Internet adta üzleti lehetőségeket kihasználni ma, Magyarországon. A vendéglátás marketing rejtelmei, online marketing tippek, tanácsok kifejezetten a vendéglátós szakmára szabva.

Blogértesítő

Ne maradjon le semmiről! Ha feliratkozik a WebCommGasztro blogértesítőjére, akkor e-mailben értesítem Önt, ha új bejegyzés kerül fel a blogra.

----------

Részletek és feliratkozás:
WebCommGasztro Értesítő

Ingyenes Oktatási Anyagok


.......Tippek/Trükkök
.......
.......Szakcikkeim
..............
.......Videók
.......................
.......Komplett hatékonyság!

Éttermi online marketing, étterem marketing, vendéglátás marketing

Gasztro-Blog

A WebCommGasztro ötletblogja vendéglátós vezetőknek

2009.12.09. 11:40 Bogschütz Dániel

Hogyan profitálhat a holtszezonból?

Címkék: marketing képzés éttermi online marketing marketing fejlesztés vendéglátás marketing étterem marketing

.

 

Itt az év vége, és remélhetőleg már Ön is rendelkezik egy tervvel, hogy miként fogja becsalogatni és visszacsábítani a vendégeit a jövő évben. Ha jól tervez, akkor jövőre a holtidőszakok kevésbé fogják megterhelni az étterem költségvetését, mint stratégia nélkül, de mégis…ezekben a hónapokban még így sem lesz folyamatos úszás, így ön választhat majd. 

 

Vagy stresszel és próbálja valahogyan „átvészelni” ezeket az időszakokat, vagy választhatja azt a taktikát is, amit egy ügyfelem Péter, aki a holtszezont is arra használja fel, hogy növelje versenyelőnyét a konkurenciával szemben. De mit is csinál pontosan?

 

Egy rendkívül egyszerű dolgot. Egyrészt ezekben a hónapokban kreatív és személyre szabott ajánlatokkal csökkenti a kiesést, másrészt kihasználja a kevesebb munkát, és tanul, valamint fejleszt. Persze tanulás alatt nem szakanyagok bemagolását értem, hanem:

-          pénzügyi könyveket olvas

-          marketing tréningeken vesz rész

-          oktatási anyagokat rendel

-          konzultál

-          blogokat olvas…stb.

 

Ezzel gondoskodik arról, hogy folyamatosan fejlessze magát, és olyan marketing ötleteket találjon ki, amiken én is meglepődök, és csak csiszolni kell őket a legjobb eredményekhez. A tudás hatalom…régi igazság ez, ami mára a közhelyek sorába süllyedt, de ma is létezik, csak egy kicsit átalakult. Inkább azt mondanám, hogy a tudás versenyelőny, siker, és többletprofit!

Igen, ha Ön most arra gondol, hogy ez idő, pénz és energia, akkor azt kell mondanom, hogy igaza van! DE…

-          Éppen emiatt a pályatársai ma még viszonylag kevesen lépnek ebben az irányban, így a vendéglátásban ma még lehet „nagyot alkotni”

-          Per pillanat lehet, hogy időbe, energiába és pénzbe kerül Önnek, de hosszú távon mindháromból a többszörösét fogja hozni, mint amit Ön befektet!

 

Péter az önképzésen kívül, csinál a holtidőszakokban még valamit, mégpedig fejleszt. Nem új ételeket, nem új menüsort…magát a szolgáltatást fejleszti. Folyamatosan azon gondolkozik, hogy mivel tudná még jobban szolgálni a vendégeit, hogy tényleges élményt jelentsen egy látogatás az éttermében. Ön szokott gondolkodni hasonlókon?

 

Péter új a szakmában. Szakácsként dolgozott az elmúlt 10 évben, ez az első saját étterme. És a gazdasági válság pont azután robbant ki, hogy megnyitott. Már akkor sem volt kétségem afelől, ami végül meg is történt. Mára Péter az adósságai egy részét visszafizette, és a bevétel kiegyensúlyozottan növekszik.

Válság ide, válság oda, igenis lehet sikeres esetekkel találkozni, csak tenni kell érte. Folyamatosan, és nem keveset. De ha Ön ezeket a tényeket elfogadja és csinálja is, akkor a jövő holtidőszakai már nem is fognak olyan stresszforrást jelenteni, mint eddig.

Ja! Ha már a holt szezonoknál tartunk…Ön mit fog csinálni az év elején? Péter már pontosan tudja…

 

Üdvözlettel: Bogschütz Dániel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webcommgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr51585544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása